Verslag SKION dag 2019

Op donderdag 14 februari 2019 vond de 17e SKION dag plaats in het Bartholomeus Gasthuis te Utrecht.

De avond ervoor werd anders dan anders, de Pluim uitgereikt voor de vijfde keer. Deze keer op een zeer ludieke wijze gingen de artsen van het Máxima voor de verpleegkundigen koken als blijk van waardering voor hun tomeloze inzet tijdens de start in het Máxima. Het enthousiasme onder de artsen was groot en de verpleegkundigen waren zeer verrast, het was een geslaagde avond.

Op de SKION dag zelf is er in de ochtend een bijdrage geleverd door de Ziekte commissie(s) voor Leukemie.

Voor de lunchpauze is door Drs. Bert de Groot en Prof. Maarten Mourits de ODAS prijs uitgereikt aan Monique de Boer en Jan Molenaar beiden werkzaam op de research van het Prinses Máxima Centrum.

Ook het eerste exemplaar “Leerboek Kinderoncologie” is door Gert Jan Kaspers overhandigd aan Hanneke de Ridder, Rob Pieters en Wouter Kollen respectievelijk SKION en het Prinses Máxima Centrum.

In de middag hebben de Ziekte commissies Solide Tumoren en Neuro oncologie hun bijdrage geleverd en parallel waren er 3 workshops; “Verpleegkundige zorg in het Máxima”, “Psychosociale –en ontwikkelingsgerichte zorg” en “Palliatieve zorg”.

Als uitsmijter was er deze keer een Literaire SKION afsluiter. Willy van der Schuit en Hanneke de Ridder hadden het genoegen om het geschiedenisboek “Pleidooi voor onvoorwaardelijke samenwerking” te presenteren en het eerste exemplaar te overhandigen aan Marianne Naafs.

De dag is afgesloten met een diner in het Paushuize.

Het symposium werd financieel mede mogelijk gemaakt door Jazz Pharmaceuticals, Gilead Sciences Netherlands B.V. en Servier Nederland Farma B.V.