Succesvolle SKION-dag Solide Tumoren

De SKION-dag Solide tumoren, op 10 juni, was een groot succes. Aanwezigen beoordeelden de dag met een 8.1!

Dit jaar was de SKION-dag voor het eerst gericht op één van de vier afdelingen van het Máxima, namelijk Solide Tumoren. Het ochtendprogramma bestond uit trialupdates en ontwikkelingen op verpleegkundig gebied. In de middag werd aandacht besteed aan ‘failures’ binnen de diagnose en behandeling van bottumoren en werd een tumor board gesimuleerd. Tussendoor werd een prachtig intermezzo verzorgd door Noortje Bijvoets en Pauline Kintz van het Rijksmuseum. In een interactieve sessie werden aanwezigen bewust gemaakt van de manier van kijken en interpreteren. Kan je kijken zonder te interpreteren?

Professionals konden de SKION-dag live of online volgen. Vanwege de COVID-19 maatregelen waren zo’n 50 gasten live aanwezig en hebben meer dan 100 de sessies online gevolgd. Ondanks dat meer dan 90% aangaf dat de sessie online goed te volgen was, wil zo’n 71% de volgende keer live aanwezig zijn. Laten we er vanuit gaan dat dit de komende SKION-dag, 16 september mogelijk is!

Wil je een uitgebreider verslag van de dag lezen? Klik dan hier.

Wist je dat:

  • We gestart zijn met het opnemen van podcasts over de SKION-dag? En behandelrichtlijnen? Beluister de eerste serie hier.
  • Medewerkers van het Máxima enkele sessies online kunnen terugkijken via het leerportaal? Houd intranet in de gaten om te zien wanneer deze live staan.

Deze SKION-dag werd financieel mede mogelijk gemaakt door Jazz Pharmaceuticals, Servier Nederland Farma B.V., Eusa Pharma en Gilead Sciences Netherlands B.V.