Marc Vincent benoemd tot bestuurder van SKION

Op 1 september 2021 is Marc Vincent benoemd tot statutair bestuurder van SKION. Hij volgt daarmee Hanneke de Ridder-Sluiter op, die haar functie van bestuurder SKION heeft beëindigd wegens het bereiken van haar pensioenleeftijd. Hanneke zal vanaf september bij SKION betrokken blijven als adviseur.

Vanaf 15 juni door Hanneke ingewerkt en heeft in die periode met vele betrokkenen kunnen kennismaken en de dossiers leren kennen. Tot zijn overgang naar SKION heeft Marc de functie van General Manager Individuele levensverzekeringen vervuld bij VIVAT, de verzekeraar van REAAL en Zwitserleven. Hij heeft naast zijn opleiding bedrijfskunde in Bordeaux, de Executive Master in Healthcare Administration bij TIAS gevolgd, een opleiding op het gebied van management en bestuur in de zorg.

Op de SKION-dag Quality of Life, op 16 september, is Marc voorgesteld aan de professionals binnen de kinderoncologie (zie foto's). In de komende tijd zal Marc, samen met beleidsmedewerker Marilyn Diks, SKION verder vormgeven. De positie van SKION als onafhankelijke stichting blijft bestaan. Dit betekent dat SKION optimale diagnostiek en behandeling bevordert, behandelrichtlijnen in de kinderoncologie vaststelt en monitort en de netwerkfunctie voor de professionals in de kinderoncologie vervult.

Marc legt uit waarom hij voor SKION gekozen heeft: “Het is een voorrecht voor mij om vanuit SKION bij te dragen aan de missie: elk kind met kanker genezen met optimale van kwaliteit van leven. Zo’n missie is niet vrijblijvend, dat motiveert en inspireert mij enorm”.

Wil je Marc beter leren kennen? Beluister dan deze podcast.