De inschrijvingen voor de SKION-dag zijn geopend!

14 maart 2022

Op 14 april 2022 vindt de eerstvolgende editie van de SKION-dag plaats. Het thema isEVOLUTIE! Net als afgelopen jaar zal de dag hybride plaatsvinden, zowel in het Prinses Máxima Centrum als online.

De SKION-dag is speciaal voor alle professionals binnen de kinderoncologie (zorg, research en shared care) en zal geheel gewijd zijn aan de evolutie van ziekte & behandelingen binnen de kinderoncologie, hemato-oncologie in het bijzonder.

Een gevarieerd programma is samengesteld bestaande uit trialupdates van diverse M4C groepen en multidisciplinaire workshops over:
1) de do’s en don’ts bij tumoren in de borstkas,
2) communicatie tijdens de eerste weken na diagnose,
3) CAR T celtherapie en
4) geïntegreerde top-diagnostiek in de kinderoncologie.

Voor een compleet overzicht van het programma, klik hier.

Het hoogtepunt van de dag is een lezing van Professor Sir Mel Greaves, hoogleraar celbiologie aan the Institute of Cancer Research in Londen. Mis het niet en meld je aan via deze link!

Over SKION

De Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) is een onafhankelijke stichting met als taak het bewaken van de kwaliteit van zorg in de kinderoncologie. Dat doen we o.a. door richtlijnen op te stellen en te evalueren en door professionals in de kinderoncologie te ondersteunen met heldere informatie en een breed netwerk.