Marc Vincent benoemd tot bestuurder van SKION

17 september 2021

Op 1 september 2021 is Marc Vincent benoemd tot statutair bestuurder van SKION. Hij volgt daarmee Hanneke de Ridder-Sluiter op, die haar functie van bestuurder SKION heeft beëindigd wegens het bereiken van haar pensioenleeftijd. Hanneke zal vanaf september bij SKION betrokken blijven als adviseur.

Marc is vanaf 15 juni door Hanneke ingewerkt en heeft in die periode met betrokkenen kennis gemaakt en de dossiers leren kennen. Tot zijn overgang naar SKION heeft Marc de functie van General Manager Individuele levensverzekeringen vervuld bij VIVAT, de verzekeraar van REAAL en Zwitserleven. Hij heeft naast zijn opleiding bedrijfskunde in Bordeaux, de Executive Master in Healthcare Administration bij TIAS gevolgd, een opleiding op het gebied van management en bestuur in de zorg.

Op de SKION-dag Quality of Life, op 16 september, is Marc voorgesteld aan de professionals binnen de kinderoncologie. In de komende tijd zal Marc, samen met beleidsmedewerker Marilyn Diks, SKION verder vormgeven. De positie van SKION als onafhankelijke stichting blijft bestaan. Dit betekent dat SKION optimale diagnostiek en behandeling bevordert, richtlijnen in de kinderoncologie vaststelt en evalueert en de netwerkfunctie voor de professionals in de kinderoncologie vervult.

 

Marc legt uit waarom hij voor SKION gekozen heeft: “Het is voor mij een voorrecht om vanuit SKION bij te dragen aan de missie: elk kind met kanker genezen met optimale van kwaliteit van leven. Zo’n missie is niet vrijblijvend, dat motiveert en inspireert mij enorm”.

 

Wil je Marc beter leren kennen? Beluister dan onderstaande podcast.

Over SKION

De Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) is een onafhankelijke stichting met als taak het bewaken van de kwaliteit van zorg in de kinderoncologie. Dat doen we o.a. door richtlijnen op te stellen en te evalueren en door professionals in de kinderoncologie te ondersteunen met heldere informatie en een breed netwerk.